קמומיל - בבונג

שם בוטני: GERMAN CHAMOMILE

תיאור בוטני: ממשפחת המורכבים, גדל בר באזור הגליל העליון, בכרמל, בשרון ובהרי יהודה. תנאי גידול: אקלים ממוזג, כמות מים מספקת אך לא מופרזת. פורח באביב.

שם אנגלי: MATRICARIA CHAMOMILLA

חלק פעיל בצמח: פרחים.

חומר פעיל: FLAVONOID, ESSENTIAL OIL.

חלק הצמח בשימוש: פרחים.

רכיבים פעילים: שמנים אתריים.

שימושים, פעילות ומידע כללי: לשמנים האתריים תכונות חיטוי חזקות נגד טפילים על העור, כוויות, נפיחות ומחלות עור. הפרעות עיכול וכאבי בטן, מסלק תולעים מהמעיים, מרגיע עצבים, מקל על כאבי ראש, יעיל לנדודי שינה, משכך כאבים, משכך עוויתות, מגביר חלב אצל מניקות ומחזק את הגוף.
שימוש חיצוני: משרה לשטיפת שיער בלונדיני מעניקה לו גוון בהיר ומבריק.

צורות הזמינות: חליטה, טינקטורה, כמוסות, שמן ארומטי.

שימושים: נוגד עוויתות והתכווצויות, קרמינטיבי - סופח גזים ממערכת העיכול, מחזק מערכת עצבים, מרגיע, משרה שינה, לאי שקט אצל תנוקות, מרגיע כאבים, מסייע בדלקות פרקים (ראומטיזם).

מרגיע בעיות עור כגון: אקזמה, פסוריאזיס, גירודים, דלקות, אלרגיות - כקומפרס, כקרם, טוב לכאבי שיניים, מקל על אסטמה בילדים, טוב למצבי הצטננות, לדוגמא כאמבט חם, טוב לטחורים, כאמבט לידיים ורגליים מזיעות.
שימוש רחב בקוסמטיקה, בתכשירי שיער (בעיקר לשיער בלונדיני). טוב לעור יבש ומגורה.

תגיות

כתוב תגובה

השם שלך:

דוא"ל:

תגובה: הערה: HTML לא פעיל!

הקלד את הקוד המופיע בתמונה שלפניך: