03-5661636
מבחר מאמרים בנושא תזונה.
לפי הרפואה הסינית, הכליות הן מקור האנרגיה, הקיטניה שצורתה דומה לצורת כליה, מייצגת ברפואה הסינית את "אלמנט המים", וראו זה פלא: "כל סוגי הקטניות משפיעים לטובה על הכליות" אומרת זילי אורבך, רוקחת, שהשתלמה גם בתזונה סינית.
דגנים מהווים מזון בסיסי חשוב למערכת עיכול חזקה ונקייה, הם מחזקים את אנרגית הגוף, מרגיעים את הנפש, מחזקים את מערכת העצבים, מעודדים רפלקסים טובים ומהירים, ומשפרים זיכרון טוב ומחשבה צלולה. כדי שהדגן יהיה קל לעיכול, יש לבשלו בישול איטי כפי שמבשלים אורז.
טבלה פירוט כל צבעי המאכל המסוכנים והלא מזיקים שמומלץ להדפיס ולתלות על המקרר.
כ-100 טריליון חיידקים "ידידותיים" מכ 400 סוגים, מהווים חלק בלתי נפרד ממערכת העיכול התקינה בגוף האדם.
לחיידקים אילו חשיבות רבה בהגנת הגוף מפני חיידקים פתוגנים, שמרים ופטריות וכמו כן בהסדרת החומציות, נטרול רעלנים וספיגת מזון יעילה.
שימוש באנטיביוטיקה פוגע בכ-99% מאוכלוסיית החיידקים החיוביים ומשמיד אותם.
סיבים תזונתיים הינם חלק בלתי נעכל של מזונות צמחיים, שאינם מצויים במזון מן החי. הם מזרזים את פינוי של פסולת תוכן המעי ובכך מקצרים את משך המגע הבלתי רצוי בין חומרים מסרטנים לרירית המעי.
מקורות המזון החיוניים והשימושים בהם לשמירה על תזונה נכונה במקרי מחלה וכן בחיי היומיום.
המזון הוא חלק בסיסי וחיוני בחיינו הנחוץ לשמירה על צמיחתנו הטבעית, בריאותנו התקינה וכמובן לתפקודו התקין של הגוף. התזונה היא תהליך, בו הגוף מעכל ומשתמש במזון ליצירת מאגרי אנרגיה ולאספקת הויטמינים והמינרלים החיוניים לתיפקודו הפיסיולוגי. למרות שהמזון הוא חלק כה בסיסי בחיינו, אנו חושבים עליו, לצערנו, רק בעת תחושת רעב.