סיבים תזונתיים

נפח הצואה הגדול שנוצר מהסיבים, גם מוהל את ריכוז החומר המוטגני-המסרטן הפוטנציאלי.

ישנם שני סוגי סיבים

מסיסים
מתמוססים במערכת העיכול ויוצרים חומר ג'לטיני המקל על יציאות,
משפר תהליכי עיכול ומוריד כולסטרול וסוכר בדם.הסיבים תורמים לתחושת שובע ולכן יעילים בתכניות ירידה במשקל.

סיבים בלתי מסיסים
עוזרים לפתוח עצירות מבלי לגרום לשלשולים,מגבירים את הפריסטלטיקה (תנועתיות המעיים) ומנקים את המעיים.
יכולים ללכוד חומרים המזהמים את מערכת העיכול, כולל חמרים מסרטנים. מאחר וסיבים בלתי מסיסים אינם נספגים בגוף, ורק עוברים במערכת העיכול, כל מה שנלכד אל תוכם יוצא גם כן לתוך המעי הגס והחוצה.

מקורות הסיבים

סיבים מסיסים מגיעים בעיקר מ:
פירות, שיבולת שועל, קטניות וקליפות של זרעים.

סיבים בלתי מסיסים מגיעים בעיקר מ:
דגנים, סובין חיטה, זרעי פשתן.

תוספי תזונה עשירים בסיבים תזונתיים הם:
פסיליום, מוצילאג ופקטין.

ההמלצה היא:

לאכול 12 גרם סיבים תזונתיים ליום.
מומלץ לאכול פירות, ירקות, שעורה ודגנים מלאים.

תפקידים ושימושים של סיבים

  • מניעת הסרטן.
  • הגברת תנועתיות המיעיים ותרומה למערכת העיכול.
  • מניעת מחלות לב וכלי דם.
  • מניעת דיורטיקולוזיס - כיסים במעי הגס.
  • מניעת עצירות וסוכרת.
  • עודף משקל.
  • יתר לחץ דם.
תגיות תזונה,